'Hot Hatch' po nemškem okusu

Torek, 3. januar 2012
'Hot Hatch' po nemškem okusu
'Hot Hatch' po nemškem okusu
'Hot Hatch' po nemškem okusu
'Hot Hatch' po nemškem okusu

Pri nemški reviji sport auto so ob sodelovanju s podjetjem Renault Sport Technologies poskrbeli za nastanek nove posebne serije clia R.S. (201 KM), ki bo izdelana samo za nemške kupce v 99-tih primerkih.

To je že tretja posebna serija Renaultovih avtomobilov, ki so jih pri nemški reviji sport auto ponudili domačim kupcem, ker je pred leti zaradi podobnega sodelovanja s Francozi nastala posebna serija 50-tih primerkov izvedbe mégane trophy, ki ji je kasneje sledila še serija stotih primerkov izvedbe mégane sport F1 team. Zadnji prikaz nemško-francoskega prijateljstva ni najcenejši, ker bo nemškega kupca olajšal za 27.900 evrov, kar pa je še vedno 1.900 evrov manj kot ob nakupu podobno opremljene in motorizirane serijske različice clia R.S. Od nje se bo clio iz serije 'sport auto-Edition' razlikoval po serijsko vgrajenem tekmovalnem 'Cup' vzmetenju, poleg tega bo uporabniku ponujal nekaj več individualnosti, ker bo na voljo v samo eni barvi (kovinski mat odtenek svetlo sive barve), ki so jo Francozi in Nemci popestrili z dodatnimi detajli v sijoči črni barvi.

Zato ima ta clio nekaj več črnine na prednjem odbijaču, črno obarvano streho in zadnji strešni usmernik zraka, v enakem odtenku pa so obarvali tudi vratne kljuke, par vzvratnih bočnih ogledal ter 18-palčna lahka platišča z nameščenimi pnevmatikami znamke Bridgestone (tip RE050A), ki delno zakrijejo pogled na rdeče obarvana zavorna sedla. Odtenek karoserijske barve prevladuje tudi v notranjosti potniške kabine, kjer se nahajata dva športna sedeža znamke Recaro, vgrajena pa je tudi povečana količina usnja pri sedežnem in ostalem oblazinjenju. Med posebnostmi omenjajo tudi posebno plaketo s serijsko številko. Verjetno vas zanima motiv, ki je Nemce pripeljal do sodelovanja s Francozi. V letošnjem avgustu so pri nemški reviji sport auto, katere novinarji so dobri poznavalci legendarne steze (Nordschleife) na dirkališču Nürburgring, testirali tri vidne predstavnike 'hot hatch' (vroča kombilimuzina) kategorije in na koncu ugotovili, da je clio R.S. boljša izbira kot škoda fabia RS ali pa mini cooper S, ker je clio R.S. zmagovalec v skupnem seštevku…

Delovni čas
pon - pet: 8:00 - 16:30
sob: ZAPRTO
ned: ZAPRTO

Kontaktirajte nas

Avtoservis Klančar

Klančar d.o.o., Groznikova ulica 11, 1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS:  Pon-pet: 08:00–12:00 in 13:00–16:30

TELEFON: +386  1 427 20 01

MOBITEL: +386 41 710 151

Fax: +386  1 427 30 01

E-mail: info@klancar.si